Effektiv sammenligning

Sammenlign bredbåndselskap og finn billigste bredbånd avtale.

 

Få 2-4 uforpliktende tilbud

Få tilbud fra 2-4 bredbånddselskap på deres beste bredbånd.

 

100% Uforpliktende og gratis

Si nei takk til alle – eller velg den tilbyderen som tilbyr det beste bredbåndet til deg.

Billig bredbånd avtale

Lyst på billigere bredbånd? Da er du ikke alene. I dag jakter samtlige etter billig bredbånd, men flere er usikre på hva de bør lete etter og hvor de bør starte. Det kan være mye å tjene på å begynne letningen ved å sammenligne ulike leverandører av bredbånd opp mot hverandre, samt finne ut av hvilken bredbåndstype som faktisk passer best for deg.

 

Billig bredbånd er en tjeneste samtlige stadig jakter etter, og aldri har det vært lettere å få gode tilbud om raskt internett til en gunstig pris enn i dag. Flere selskap enn noen gang konkurrerer nå om deg som kunde, og ønsker å komme med ulike alternativer for å overbevise deg om hvorfor du bør kjøpe bredbånd av dem.

Hvis du er en av mange som nå er på jakt etter et billigere bredbånd, slik at du kan spare penger og heller bruke økonomien på noe annet som er litt morsommere enn å betale bredbåndsregninger, gjelder det å sammenligne forskjellige leverandører. Du kan også spare penger dersom du vet hvilken type bredbånd som funker best for deg.

I denne oversikten får du full innsikt i hva bredbånd faktisk er, hvilke typer bredbånd du i dag kan velge mellom, hvorvidt du bør benytte deg av en annen bredbåndstype på hytta enn den du har hjemme, og hvordan du bør gå frem for å forhandle deg frem til den billigste bredbåndsprisen du kan oppnå.  

billig bredbånd

Hva er egentlig bredbånd?

Selv om de aller fleste i dag har bredbånd, vet likevel ikke alle hva bredbånd faktisk er. Er du en av de som er usikre? La oss forklare det for deg!

Bredbånd er et uttrykk som begynte å ta av på 90-tallet. Den gang da ble det brukt for å beskrive internett-tilgang som var raskere enn den opprinnelige teknologien som tidligere gikk gjennom telefonlinjen. Her hadde man en begrensning på skarve 56 kbit/s.

Du husker kanskje den lange ringelyden og den skralle pipetonen du måtte høre hver eneste gang du koblet deg på internett? Vel, bredbånd var i stor grad med på å fjerne behovet for denne typen nettilgang – noe mange i dag er svært takknemlige for.  

I dag snakker mange om hurtighet når de diskuterer bredbånd og nettleverandører. Det er egentlig ikke så rart, for jo raskere bredbånd du har, desto mer kan du få gjøre på nettet. Du trenger nok ikke verdens raskeste bredbånd dersom du kun skal sjekke nyhetene, men hvis du ønsker å spille, laste ned noe eller streame en film eller en serie, vil du være helt avhengig av en god hastighet, slik at du får bedre kvalitet. Noen er også glade i å multitaske på nett, og da vil man ha behov for et godt bredbånd med høy hastighet.

 

Vi bruker bredbånd annerledes i dag

Før i tiden delte ofte en familie datamaskinen sin broderlig, men i dag har det blitt langt mer vanlig at alle i familien har vær sin enhet. I tillegg til laptoper har man kanskje også smarttelefoner eller nettbrett som kobles til nettet. Dette skiftet har ført til at vi benytter oss av bredbåndet vårt på en helt annen måte enn tidligere.

Bredbåndslinjen vår må i dag ofte tåle mye mer pågang, og ha en langt større kapasitet. Det vi kanskje syntes var raskt nett for noen år siden, ser vi i dag på som svært tregt. Et teknologisk skifte har ført til helt andre behov når det kommer til bredbånd, og nettopp derfor har det også oppstått en større konkurranse om kundene på markedet.  

 

Hvordan velge bredbånd?

Dersom du ser etter nytt bredbånd er det kanskje ikke så lett å avgjøre hvilken leverandør du skal velge. Det finnes forskjellige tilbud der ute, basert på hvor du bor – alle med ulike salgsargumenter og priser. Det er i bunn og grunn ikke så rart at mange synes valg av bredbånd er vanskelig.

Dersom du er usikker på hvilket bredbånd som passer for deg bør du aller først vurdere de ulike bredbåndstypene som finnes, før du ser nærmere på innhold i avtalene og priser. I dag kan du for eksempel velge mellom:

  • Kobberbredbånd, også kjent som ADSL eller VDSL
  • Fibernett
  • Mobilt bredbånd
  • Satellittbredbånd

 

Hva er forskjellen på de ulike bredbåndstypene?

Som nevnt kan du i dag primært velge mellom fire hovedtyper når det kommer til bredbånd. Mange lurer da naturligvis på hva forskjellen mellom variantene er.

Kobberbredbånd, eller ADSL/VDSL er det mange anser som «vanlig» bredbånd, er typen de aller fleste har hjemme i dag. Denne bredbåndstypen er faktisk så vanlig et nesten hele Norge er dekket av den, og prisene gjenspeiler dette. Her kan du nemlig få svært gode tilbud på bredbåndspakker.

Likevel er det greit å huske at kobbernettet skal fases ut i løpet av 2022, derfor er ikke dette det aller beste alternativet å bytte til, hvis du først skal bytte bredbånd. Når kobbernettet blir borte, vil din nettleverandør kunne ende opp med å be deg velge et annet bredbånd. Den gode nyheten er at du fremdeles har mange valgalternativer.

Du kan for eksempel se nærmere på fibernett, som er et høyhastighetsbredbånd, og en internettoverføringstype som vokser i popularitet. I de største norske byene har faktisk fibernett vært utbredt en god stund allerede, og nå arbeider mange leverandører med å bygge ut fibernettet over hele landet.

Har du ikke tilgang til fibernett fordi du bor utenfor et område som er nettet av leverandører? Da kan du komme langt med mobilt bredbånd. Etter innføringen av 5G-nettet vil mobilt bredbånd ta av for alvor, og man kan allerede se at flere store leverandører har begynt å pushe dette bredbåndet på norske kunder.  

For de som bor i områder med dårlig dekning når det kommer til bredbånd, kan satellittbredbånd være et god alternativ. Her får du et bredbånd som kobler deg til nett over satellitter. Denne typen bør kunne dekke deg der du er, da hele 99 prosent av Norges areal er dekket med satellitt. Du får også et bredbånd som er kjent for sin ytelse og stabilitet dersom du velger satellittbredbånd.  

 

Hva bør du tenke på når du sammenligner bredbånd?

Hvis du skal gå til anskaffelse av et splitter nytt bredbånd, er det flere ting du bør huske på å sammenligne før du avgjør hvilken type bredbånd du vil kjøpe, samt hvilken leverandør du ønsker å benytte deg av.

Først og fremst bør du finne ut av hvilken bredbåndstype som passer best for deg, din livssituasjon og ditt bosted. Er det slik at du ønsker å bruke kobberbredbånd fortsatt, eller vil du kanskje heller teste ut fibernett, mobilt bredbånd eller satellittbredbånd? Undersøk hvilke typer du kan få levert der du bor, og vei fordeler og ulemper opp mot hverandre. Undersøk hvilke som vil dekke deg og dine behov aller best, og se deretter videre på hva ulike leverandører kan tilby deg når det kommer til innhold i en bredbåndspakke, og pris.

Når du skal vurdere pristilbud på bredbånd er det viktig å huske at prisene vil variere basert på hvor i landet du bor, og hvilke tilknytningsmuligheter du har, samt hvilke leverandører som tilbyr bredbånd til ditt område.

Noen områder vil dessverre ha mindre å velge mellom når det kommer til bredbånd, og storbyer som Oslo og Bergen vil alltid kunne velge og vrake blant ulike leverandører, tilbud og priser. Dette er kanskje noe som vil komme til å endre seg, etterhvert som 5G-nettverket blir bygget ut, og flere aktører kan tilby mobilt bredbånd til store deler av landet.

Husk uansett at når du sammenligner pris, vil du møte på ulike pristilbud basert på:

  • Bredbåndstypen du velger
  • Innholdet i avtalen som passer deg best
  • Hvor i landet du bor

Hvilket bredbånd bør du velge på hytta?

De aller fleste nordmenn vil nok mest sannsynlig måtte velge ulike bredbånd for hjem og hytte. Det kan i mange tilfeller være enda vanskeligere å velge et godt bredbånd til hytta enn det er å velge et solid bredbånd til hjemmet. Flere hytter har nemlig utfordrende beliggenheter for bredbånd, og det kan være vanskelig å finne billige bredbånd som fungerer godt på disse stedene.

Uansett om hytta di er på fjellet, i skogen eller ved sjøen, kan det være lurt å både undersøke alternativer til tradisjonelt bredbånd, altså kobberbredbånd. Du kan eksempelvis ofte oppleve bedre kvalitet og mer stabilitet hvis du velger satellittbredbånd eller mobilt bredbånd på hytta.

Hvis du ønsker deg billig bredbånd på hytta, vil du nok finne de rimeligste avtalene dersom du ser nærmere på mobilt bredbånd eller mobilnett. Med mobilnett kan du bruke mobilen som ruter, og i disse dager koster ikke det altfor mye.

Svært mange mobiler tillater i dag å dele nett til en bærbar maskin eller til et nettbrett. Dette er en utmerket og rimelig løsning dersom du kun skal bruke nettet for å sjekke nyheter, se korte videoer, sjekke sosiale medier eller høre på musikk.

 

Fordeler ved å velge billig bredbånd

De aller fleste som er på jakt etter et nytt bredbånd, vil nok være enige i at pris spiller en stor rolle når det kommer til å velge en ny aktør og leverandør. Det finnes flere fordeler ved å velge et billig bredbånd. Som regel vil man kunne innhente gode tilbud hva gjelder innholdet i bredbåndsavtalen, spesielt hvis man bor i en større by. Man vil også kunne spare mye penger, som man heller kan bruke på andre ting i livet.

Ved å spare penger på bredbånd vil man eksempelvis kunne ha råd til å oppgradere andre deler av hjemmet, reise på en finere ferie eller kjøpe seg et etterlengtet produkt man har siklet på lenge. Andre som sparer penger på billig bredbånd velger rett og slett å spare disse pengene, slik at de kan nedbetale huslån, billån eller en annen type lån.

For mange er billig bredbånd bra, men det er ikke alltid man får det beste alternativet dersom man velger nytt bredbånd basert på pris alene. Det finnes nemlig også noen ulemper når det kommer til å velge billig bredbånd.

 

Ulemper ved å velge billig bredbånd

Dersom du kun velger ditt nye bredbånd utfra pris, vil du ikke alltid ende opp med det beste bredbåndet for deg, din familie eller ditt hjem. Ofte får man gode tilbud på bredbånd i dag, men du bør aldri starte og slutte med å kun undersøke prisen av et nytt tilbud. Innholdet i selve tilbudet er for de aller fleste enda viktigere enn selve kostnaden.

Velger du et billig bredbånd risikerer du å gå på akkord med kvalitet. Det er ikke sikkert du får en optimal hastighet, og det kan hende du plutselig blir avhengig av et ustabilt bredbånd som fører til dårlig nettilkobling og frustrasjon hjemme. Dersom du liker å streame videoer og serier, spille nettbaserte spill, høre på musikk via streaming-tjenester eller surfe på nettet vil du nok vinne mye på å først sikre deg at innholdet i bredbåndsavtalen din er god, før du forsøker å forhandle deg frem til en gunstig pris.

 

Hvordan forhandler man pris på bredbånd?

Det er nok ikke alle som vil få muligheten til å forhandle seg frem til en god avtale når det kommer til bredbånd. Dersom man bor et sted hvor det er få aktører som tilbyr bredbåndstjenester er man ofte litt låst når det kommer til både valgmuligheter og pris.

Likevel er det flere som kan spare mye på å prute litt når det kommer til nye avtaler for bredbånd. Det aller første du bør gjøre er å sammenligne forskjellige tilbud fra ulike tilbydere. Finn de leverandørene som har likes innhold i sine avtaler, og undersøk hvordan de priser seg. Dersom du ser at prisvariasjonen er stor, vil du ofte kunne få et godt tilbud dersom du får leverandørene til å konkurrere om deg som kunde.

Det er ikke noe i veien for å kontakte flere leverandører av bredbånd, sammenligne avtalene de tilbyr og ta kontakt på nytt – hvor du legger frem det beste pristilbudet, og ber noen matche eller gå under dette tilbudet. Ofte vil du kunne se resultater dersom du gjør dette.

 

Er pris eller kvalitet viktigst når det kommer til bredbånd?

Det er med bredbånd som med så mange andre varer og tjenester her i verden – hvis du ønsker høy kvalitet må du ofte være forberedt på å betale en høyere pris. Det er likevel ikke alle som har så mye imot litt lavere kvalitet når det kommer til bredbåndet sitt, og dermed kan man også regne med å betale mindre.

Hvis du ikke er helt sikker på hva som er viktigst for deg av pris og kvalitet, og ønsker både et billig bredbånd, og et bredbånd som leverer godt, bør du sette deg ned og tenke over hvordan du bruker internett i dag. Hvilken internettopplevelse er det du egentlig ønsker deg?

Hvis du stadig vekk irriterer deg over sider som laster sakte, videoer på nett som stadig skurrer eller stopper opp, musikk som ikke spilles av eller spill med dårlig oppløsning – vel da vil du nok kunne få mye glede ut av å påkoste deg et litt dyrere, men bedre bredbånd.

Har du ikke noe imot å vente et par sekunder ekstra før du får opp en nettside, og bruker du rett og slett nettet svært sporadisk, vil du kanskje heller få mer glede ut av å spare noen ekstra kronestykker her og der, fremfor å ha lynraskt internett.

 

Bruk en sammenligningstjeneste for å finne det billigste bredbåndet

Man kan helt fin klare å sammenligne ulike tilbud fra forskjellige aktører på egenhånd, når det kommer til bredbånd. Likevel er dette tidkrevende arbeid, og det er ikke alltid sikkert man vet hvor man bør starte.

Svært få har full oversikt over alle tilbydere av bredbåndtjenester i Norge, og selv om man sammenligner noen, kan det raskt være aktører man rett og slett ikke vet eksisterer – som kanskje har nøyaktig det tilbudet du er på jakt etter.

Hvis du vil spare tid, tress og energi, men likevel sammenligne alle mulige aktører når det kommer til billig bredbånd, kan du tjene mye på å bruke en sammenligningstjeneste. I løpet av noen raske tastetrykk og et par sekunder (avhengig av hvor raskt nett du har selvsagt), vil du kunne få en bred og grundig oversikt over alle typer aktører når det kommer til bredbånd du kan velge mellom.

Ved å bruke denne type tjeneste vil du både kunne sammenligne flere forskjellige tilbydere, ulike avtaler og en variasjon av bredbåndstyper. Dermed vil det både være enklere å avgjøre hvilket bredbånd som passer best til hjemmet, og hvilket som egner seg aller best til hytta eller feriehuset.

Dersom du er på jakt etter det billigste bredbåndet i ditt område, vil en sammenligningstjeneste også kunne sette alt i perspektiv, og du vil få god oversikt over mulighetene dine.

Hos oss finner du alltid de siste tilbudene innen bredbånd, priser og innhold i avtaler. Vi holder tett øye med bransjen, og oppdaterer alltid listene våre i samtid. Dersom det plutselig skulle komme en ny aktør på banen, vil vi få med oss dette – og selvsagt inkludere tilbudet i våre lister. Her kan du enkelt finne frem til det billigste og beste bredbåndet for deg, ditt hjem eller din hytte.

Sammenlign bredbånd tilbud nå