Effektiv sammenligning av forbrukslån

Søk og sammenlign blant de beste tilbydere av forbrukslån.

 

Sammenlign pris og velg det beste tilbudet

Velg den tilbyderen som tilbyr det beste lånet til deg.

Sikkert & Trygt

Vi garanterer en sikker transaksjon mellom deg og lånetilbyderen.

Låne penger

Vi hjelper deg med å finne billigste forbrukslån i dag

Mangler du kapital til en spennende reise, oppussing eller noe du har ønsket deg? Søk forbrukslån med vår kalkulator og gjennomfør drømmen din i dag!

 
Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån som kan brukes til hva du ønsker og du må ikke stille sikkerhet for å få innvilget lån. Et lån uten sikkerhet betyr at man ikke behøver å stille eiendeler som bil eller hus i sikkerhet for å få innvilget lånet. Da man søker lån uten sikkerhet medfører dette som oftest at den effektive renten er noe høyere enn lån med sikkerhet.

 
Hvem kan søke forbrukslån?

Individuelle banker har noe varierende regler for innvilgelse av lån, men som oftest brukes samme regler av de fleste banker. Man må være fylt 18 år, være bosatt i Norge, med norsk personnummer og ha fast inntekt. Man kan heller ikke ha pågående inkassosaker.

 
Hvor lang tid tar søkeprosessen?

Hos de fleste banker kan du benytte deg av BankID til å signere dokumentene du får tilsendt av banken. BankID fjerner hensikten med å underskrive og sende dokumentene per post, slik at du får gjort alt digitalt. Det er vanlig å få pengene utbetalt på samme dag som du søker forbrukslån.

 
Låne penger

Vil du låne penger kan du få et forsprang på den beste renten allerede her. Du kan sammenligne og finne det beste lånet med noen få klikk, istedenfor å gjøre jobben selv. Du slipper å kontakte hvert kredittselskap for å innhente tilbud og du kan sammenligne renter, løpetid og lånesum veldig enkelt.

billigste forbrukslån

Søk forbrukslån

Kriterier for søknad – slik søker du forbrukslån enkelt

Finne det beste forbrukslånet kan være en vanskelig oppgave på grunn av det store utvalget av aktører som finnes på markedet. Alle har sine tilbud og mange vil gjennom reklamer fortelle deg at du får den beste renten hos dem og dermed det billigste lånet. I siste ende kommer det an på hvor mye du skal låne og hvilke betingelser du kan få på et lån. Derfor er det viktig å sammenligne flere tilbud for å finne det beste forbrukslånet.

Denne prosessen kan vi hjelpe deg med! Ved bruk av lånekalkulatoren vår kan du enkelt velge ønsket lånebeløp og sammenligne forskjellige tilbud på neste steg. Selve lånet er stort sett likt hos alle. Det betyr at du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet og får du innvilget søknaden din, kan du bruke pengene til det du vil.

 

Kalkuler lånebeløpet

Velg ønsket lånebeløp og nedbetalingstid slik at du enkelt kan se månedskostnad for forbrukslånet du ønsker.

Velg blant mange banker

Du vil se lånetilbud fra banker med en gang på vår resultat side. Når du har sammenliknet og funnet det beste tilbudet for deg velger du enkelt tilbyderen du ønsker å bruke ved å trykke på en knapp.

Fyll ut et enkelt søknadsskjema

Fyll inn din informasjon i søknadsskjemaet hos banken og send inn din søknad.

 

Uforpliktende søknad

Det er helt uforpliktende å søke forbrukslån. Du er ikke bundet til å velge et av tilbudene du mottar hvis du ikke ønsker et lån allikevel.

Vi kårer det beste forbrukslånet

Vi rangerer de forbrukslånene vi mener er best blant mange tilbydere. Når du mottar tilbud vil du se terningkast ved siden av de ulike tilbyderne, basert på de kriteriene vi anser som de viktigste for dere. 

Finn det billigste forbrukslånet

Når du er på utkikk etter et forbrukslån er det mange forhold du skal ha i bakhodet. Det er mange ting å kikke etter og det kan være en del ord og uttrykk du aldri har sett før, men det bør ikke stoppe deg i letingen. Med litt hjelp kan du enkelt finne frem til det lånet med de beste betingelsene for akkurat deg og du er på den trygge siden.

Forbrukslån er en lånetype du sikkert har hørt om før, det er ufattelig populært blant nordmenn og det er mange kredittselskaper, og banker, som kan tilby dette til deg.

Renter på forbrukslån

Alle forbrukslån har en rente du skal betale for å få lov til å låne. Renten er dels basert på at det er en høyere risiko å låne ut på denne måten (fordi det er uten sikkerhet), dels fordi kredittselskapet vil tjene penger. Hvilken rente du får på forbrukslånet ditt vil avgjøre hvor mye det vil koste deg å ha lånet i den avtalte perioden. Hvis du får en lavere rente så vil det koste deg mindre å låne penger, derfor er dette noe du skal se på før du bestemmer deg for hvilket selskap du vil låne penger fra. Hvis du heller vil søke om et kredittkort, så har vi en liste med våre anbefalinger for dette.

Termingebyr på forbrukslån

Mange kredittselskaper vil belaste deg for termingebyrer. Et termingebyr vil si, at du skal betale inn et fastsatt beløp i hver termin. En termin er i dette tilfellet hver betalingsmåned og legges til renter og avdrag. Et termingebyr inngår i de samlede utgiftene ved lånet og er en del av den effektive renten. Derfor, er det viktig at du sjekker den effektive renten på lånet, fordi den sier noe om de totale utgiftene du kan forvente vil løpe.

Nedbetaling

Nedbetalings perioden er noe du velger selv. De ulike utlånere vil gi deg en minimums og maksimums-periode du kan låne i og du kan velge ut i fra det. Hvor lenge du låner pengene vil ha en direkte effekt på hvor mye det vil koste deg i siste ende så dette er også et forhold som er viktig for deg. Har du en kortere nedbetalingstid så vil du ha et høyere beløp å betale inn hver måned, men den totale kostnaden vil være lavere.

Hvor lang nedbetalingstid du bør ha er en vurdering du bør ta med bakgrunn i din hverdagsøkonomi og hvor mye penger du ønsker å låne. Noen ganger kan det være fornuftig å ha en lang nedbetaling, selv om det koster mer, og andre ganger kan det være fornuftig med en kort nedbetalingstid.

Fradrag på renter i skattemeldingen

Du får fradrag på alle renter du betaler inn. Dette ser du ikke på den effektive renten når du tar en vurdering av hvilket lån du ønsker, og det er noe mange glemmer når de låner. Når du skal finne et forbrukslån så kan det være greit å ha dette i bakhodet og det vil vise seg at lånet koster mindre enn du kanskje tror. Hvor mye du betaler inn i renter, vil, som regel, bli sendt inn automatisk slik at du slipper å føre det på skattemeldingen, men det er lurt å ettersjekke for sikkerhets skyld.

Slik blir det enda enklere å velge de beste lånene for deg!

Forbrukslån

Ofte stilte spørsmål

 
Koster tjenesten noe?

Tjenestene fra næringsbarometeret er helt gratis!

Hvor mye kan jeg låne?

Vi har satt en nedre beløpsgrense på 5.000 kr, mens den øvre beløpsgrensen er 600.000 kr. Bankene gjør en vurdering av deg som lånekandidat ut fra opplysningene du har levert til oss og kredittvurderingen de foretar. Ønsker man å låne et større beløp (over 500.000 kr), lønner det seg ofte å ha en medsøker på lånet.

Hvilken rente får jeg på lånet?

Renten du får på lånet bestemmes av den individuelle lånetilbyderen. Lånetilbyderen fastsetter renten på ditt lån basert på informasjonen du har gitt til oss og kredittvurderingen de gjør på deg. Den store fordelen med KapitalKassen er at du, gjennom ett enkelt søk, vil få flere tilbud fra mange lånetilbydere og kan dermed velge det lånet med best vilkår for deg!

Kan jeg endre søknaden senere?

Behandlingstiden av din søknad kan variere fra bank til bank, fra noen få timer til opptil 24 timer. Når din lånesøknad har blitt lagt inn hos banken, vil de opprette en sak i deres system. Når alle bankene har sendt sine tilbud til deg, kan du velge det lånet som passer best! Du kan også velge et tilbud før alle har sendt inn sine tilbud til deg.

Hva er aldersgrensen for å få forbrukslån/kredittkort?

Aldersgrensen for å få forbrukslån varierer fra tilbyder til tilbyder. De vanligste aldersgrensene er 21 eller 23 år, men noen lånetilbydere kan vurdere søkere ned til 18 år. Aldersgrensen for billån og kredittkort er stort sett de samme som forbrukslån, men dette varierer også mellom de ulike tilbyderne.

Er opplysningene mine trygge?

Næringsbarometeret tar sikkerhet og en trygg behandling av dine personopplysninger ytterst alvorlig. Næringsbarometeret bruker den sikre kommunikasjonsprotokollen HTTPS. Når du trykker på et resultat på resultat-siden, så får du et skjema oppgitt hos bankenes nettsider. Næringsbarometeret registrer ikke noen av dine personlige opplysninger.

Kan jeg bestemme nedbetalingstid på lånet?

Nedbetalingstiden på et forbrukslån varierer fra 3 år til 15 år. Da den månedlige betalingssummen avhenger av nedbetalingstiden, bør du tilpasse tiden til hvor mye du er i stand til å betale per måned. Vår lånekalkulator viser deg hvordan månedskostnaden varierer i forhold til nedbetalingstid og rente.

 
Kan jeg nedbetale lånet raskere?

Ja. Du kan endre nedbetalingstiden selv eller innbetale hele lånesummen når du vil. Det er helt opp til deg selv.

 
Påvirker mine andre lån søknaden?

Det er kan være flere grunner til at du ikke får lånetilbud av bankene. En av de vanligste grunnene er om man har betalingsanmerkninger eller inkassosaker gående, dette gjør at man ikke vil få et tilbud før slike saker er oppklart.

 
Hvordan fungerer søknad om forbrukslån?

Etter du har fylt inn vår enkle kalkulator vil vi vise deg dine resultater. Deretter velger du ett av disse tilbudene om du ønsker det, og fyller ut skjemaet hos nettsiden til banken. Du vil fortløpende motta oppdateringer på innvilgede lån, slik at du lett kan sammenlikne og velge det lånet med best mulig vilkår.

Er et lån innvilget med forbehold, er det viktig at du ettersender dokumentene du eventuelt har blitt etterspurt av banken.